Brancheorganisaties

Brancheorganisaties, kenniscentra, keurmerken en erkenningsregelingen voor congresorganisatoren en eventprofessionals


 

 • EIC Sustainability, voorheen Green Meetings Industry Council (GMIC). Doelstelling is om een effectief groen netwerk en educatie aan haar leden te bieden, evenals het aantal groene accommodaties, diensten en zakelijke bijeenkomsten meetbaar te laten toenemen.
 • CLC-VECTA Centrum voor Live Communication is de branchevereniging voor organisaties die professioneel betrokken zijn bij het organiseren, accommoderen en faciliteren van beurzen, congressen & vergaderingen, evenementen, entertainment en incentives. Aantal leden: ca. 200.
 • Congres en vergaderclassificatie De Vergaderhamer. Erkenningsregeling voor congresorganisatiebureaus en accommodaties.
 • EventPlatform. Een onafhankelijk platform voor organisaties waarvan de leden actief zijn op het gebied van de organisatie van bijeenkomsten en evenementen met een (zakelijke) doelstelling. Leden: branche- en vakorganisaties¬†CLC-VECTA Centrum voor Live Communication, congres- en vergaderclassificatie, FEP, Genootschap voor Eventmanagers, G14, HSMAI, IDEA, MPI, NBTC, PML, Site, VeBON en VVEM
 • Genootschap voor eventmanagers. Het Genootschap is een ontmoetingsplaats, fysiek en virtueel, voor eventmanagers van in Nederland gevestigde bedrijven en organisaties. Aantal leden: ruim 225.
 • HSMAI. Hospitality Sales & Marketing Association International: Een mensgericht B2B kennisnetwerk voor sales-, marketing- en revenue professionals in de Nederlandse Gastvrijheidbranche met als speerpunten educatie en netwerken. Er geldt een ledenplafond van 500 leden.
 • IAPCO. International Association of Professional Congress Organisers. Internationale brancheorganisatie voor congresorganisators van (inter)nationale events. The IAPCO mission is to raise the standards of service amongst its members and other sectors of the meetings industry by means of continuing education and interaction with other professionals.
 • ICCA. International Congress & Convention Association.¬† Aantal leden: ongeveer 1100 congresbedrijven in bijna 100 landen. ICCA specialises in the international association meetings sector, offering unrivalled data, communication channels, and business development opportunities
 • IDEA. Independent Dutch Event Association. Deze branchevereniging en kennisorganisatie vertegenwoordigt ruim 60 professionele en onafhankelijke live communicatie en eventmarketingbureaus die het beste te bieden hebben op de markt van zakelijke evenementen in Nederland.
 • MPI The Netherlands Chapter. De Nederlandse tak van de toonaangevende internationale vakorganisatie MPI. Met wereldwijd ruim 18.500 leden, verdeeld over 72 chapters is MPI veruit de grootste vereniging binnen de meetings- en event industrie
 • SITE. The Society of Incentive & Travel Executives. Site is een wereldwijd netwerk van professionals in de meeting & evenementen branche, gericht op de organisatie van incentive reizen met als doel het optimaliseren van bedrijfsresultaten voor opdrachtgevers.
 • VVEM. De Vereniging Van EvenementenMakers. In 2001 opgericht als brancheorganisatie voor professionals in de publieksevenementenbranche.