Congres App

Congres app

De toegevoegde waarde van de congres app

Een interactief, bereikbaar en actueel programmaboekje

Congres appMobiele applicaties maken ons leven leuker en makkelijker. We gebruiken ze massaal en voor de meest uiteenlopende zaken: van geld overmaken tot spelletjes spelen en het onderhouden van onze sociale contacten. Wij zijn vertrouwd met apps en dragen onze smartphone altijd bij ons. Waarom daar dan geen gebruik van maken voor uw congres? 

De toegevoegde waarde van een congres app zit hem vooral in de totstandkoming van een korte communicatielijn met de bezoeker. Met een congres app verover je een plekje op de desktop van een telefoon. Het voorziet de congresorganisator van een eigen communicatielijntje met de congresbezoeker die hij voor, tijdens, maar ook na het congres in stand kan houden en gebruiken. Dat biedt veel meer mogelijkheden dan de standaard communicatie!

Congres app
Functionaliteiten

Een congres app biedt bovendien een stuk meer functionaliteiten dan het traditionele programmaboekje. Je kunt de app zien als een interactief, bereikbaar en actueel programmaboekje. In globale zin bevat een congres app alle praktische, maar ook de meest actuele informatie rondom een congres.  Zo kunnen presentaties in een congres app worden verfijnd via een datum- en/of genrefilter en voorzien van een beschrijving met directe doorlinks naar meer informatie over de spreker en locatie. Daarnaast geeft de app een overzicht van alle sprekers, eventueel onderverdeeld op thema, waarbij externe links kunnen verwijzen naar een webpagina of (YouTube)filmpje. Alle congreslocaties worden duidelijk weergegeven op een kaart. En door binnen de app programmaonderdelen “aan te vinken”, kunnen bezoekers hun eigen programma samenstellen. Met de app beschikt de bezoeker bovendien altijd over actuele informatie. Pushberichten brengen gebruikers rechtstreeks op de hoogte van het laatste nieuws en de meest recente wijzigingen. Ten slotte biedt een congres app extra exposure aan exposanten en sponsors.

Interactiviteit

Heel belangrijk voor een succesvol congres: interactie en betrokkenheid. Een congres app kan de interactie met het publiek enorm vergemakkelijken en vergroten. Zo is er de mogelijkheid om via de app een vraag te stellen vanuit het publiek. Vervolgens kan die vraag op groot scherm worden getoond, zodat de spreker er meteen op in kan gaan. Ook een stemming kan live op groot scherm worden gebracht. Al deze data kan na afloop worden geëxporteerd.

Congres app
Netwerken

Programma, sprekers, locaties en nieuws: het zijn de zaken die een congresbezoeker als eerste op een congres app zal zoeken. Daarnaast biedt een app verschillende netwerkfuncties. Allereerst doordat de organisatie haar sociale kanalen kan integreren op de app en bezoekers op allerlei plekken binnen de app informatie kunnen delen op hun eigen social media. Maar ook door de deelnemerslijst in de app te zetten, zodat deelnemers elkaar sneller kunnen vinden. Met een optionele interactieve module kan dat contact nog verder gaan. Daarmee kunnen gebruikers hun eigen interesses aangeven, wat ze precies zoeken en met wie ze willen netwerken. Op basis daarvan wordt een match gemaakt en kunnen gebruikers zelfs voor aanvang van het congres al in contact met elkaar komen.

Registratie en evaluatie

Wanneer de app op tijd wordt ingezet, kan hiermee ook de aanmelding en registratie worden geregeld. Besluit de organisatie alle communicatie via de app te laten verlopen, dan moeten alle potentiële deelnemers en gebruikers hierover wel op tijd over worden ingelicht. Want hoewel de gebruiker de congresapp kan vinden en downloaden op iTunes en Google Play,  gaat die daar nog niet actief naar op zoek. Vanuit de organisatie vergt dit daarom extra communicatie. Ten slotte bewijst de app ook na het congres zijn nut. Apps met een volledige integratie met Google Analytics houden de organisator precies op de hoogte van het gebruikersgedrag, bezoektijd en bezoekersaantallen. Ook kan er eenvoudig een evaluatie via de app worden uitgevoerd.

Congres app laten ontwikkelen

Congresorganisatoren die hun eigen app willen voor hun congres of organisatie, kunnen bij verschillende aanbieders terecht. Door hierin de eigen huisstijlelementen te verwerken en het icoontje voor op de desktop, het beginscherm en de kleurstelling aan te passen, wordt de app visueel helemaal naar eigen hand gezet. De inhoud is met het gebruiksvriendelijke Content Management Systeem (CMS) zelf toe te voegen, te wijzigen en bij te houden.