Congres- en evenementenbureau Drenthe

Congresbureau Drenthe

Drenthe: vakantieprovincie bij uitstek, bekend om haar heide en hunebedden. Maar ook een unieke provincie voor zakelijke bijeenkomsten. U vindt hier bijzondere locaties gelegen in verrassende buitenruimte. Congresbureau Drenthe weet precies wat uw congres bijzonder maakt!

‘Wat Drenthe karakteriseert als congresregio, zijn de vele verrassingsmomentjes die je hier kunt beleven’, aldus Els Lammers van Congres- en Evenementenbureau Drenthe. ‘Neem bijvoorbeeld De Havixhorst: een kasteeltje vlakbij het ooievaarstation De Lokkerij. Een prachtige adellijke locatie, voorzien van alle moderne gemakken en gedurende de hele zomer ooievaars die je via de velden begeleiden naar je locatie. Waar vind je dat nog meer?’

Bijzondere locaties

Ook bijzonder idyllisch is Landgoed Overcinge (anno 1313), één van de oudste en bekendste huizen van Drenthe. De charmante, monumentale buitenplaats biedt bovendien alle moderne mogelijkheden voor een congres. Een groen congres – in het groen – organiseert u in Erica. Het conferentieoord de Fijnfabriek en viersterrenhotel van Green Meet*s (Hampshire Hotel Zuid-Drenthe) gebruikt namelijk nieuwe en duurzame technieken voor de inzet van groene energie.Liever een sportieve inslag? De JENS vesting in het stadion van FC Emmen beschikt over lounges en skyboxen waar u een kleine vergadering kunt beleggen of een congres tot 250 personen kunt organiseren. Ook in Emmen bevindt zich een locatie van Van der Valk: 8 conferentieruimtes, gratis parkeergelegenheid en gratis wifi in de nabijheid van natuurgebied.

Intermediair

Congresbureau Drenthe werkt graag met deze bijzondere locaties samen. Maar als onafhankelijke intermediair bemiddelt en adviseert ze volstrekt naar wens van de klant. Daarnaast levert het bureau totaalconcepten voor de organisatie van congres of zakelijke bijeenkomst. Ook met het organiseren van grote, meerdaagse congressen heeft Congresbureau Drenthe ervaring. ‘ Enige jaren geleden ontvingen we bijvoorbeeld 500 deelnemers (met partners) voor een driedaags congres met partnerprogramma’, aldus Lammers. ‘Ook daar is Drenthe op berekend. Omdat locaties op relatief korte afstand van elkaar liggen, kunnen we alle deelnemers onderbrengen en met een uitgekiend vervoersplan van en naar de hotels brengen.’

Bereikbaarheid

En de afstand? Drenthe ligt immers helemaal in het noorden van Nederland…? ‘Amsterdam-Drenthe is verder weg dan Drenthe-Amsterdam’, zegt Lammers hierover. ‘Zelf reed ik onlangs van Den Haag naar Rotterdam: 29 kilometer in anderhalf uur. In datzelfde tijdbestek rijd je ook van Amsterdam naar Emmen.’ Bovendien maken de vele treinstations de provincie ook uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Conclusie: laat Drenthe u verrassen. Of zoals Congresbureau Drenthe het graag formuleert met de woorden van Confucius:

“Vertel het me en ik zal het vergeten

Laat het me zien en ik zal het onthouden

Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken”

www.congresbureaudrenthe.nl
 Nijbracht 128 7821 CE Emmen
Tel: 0591 651197
info@congresbureaudrenthe.nl