Groningen

Een congres organiseren in Groningen? De noordelijke provincie van Nederland is toegankelijker en vernieuwender dan u misschien zou denken! De stad en de regio Groningen bieden alles wat u nodig heeft voor een succesvol congres. Van congresbureaus die begeleiding bieden of zelfs het hele traject van u overnemen, tot locaties, hotels, audio visuele ondersteuning, techniek, vervoer etc. Groningen beschikt zelfs over een internationale luchthaven op 15 minuten afstand van de stad!

Grote markt - Congres organiseren Groningen

Congres organiseren Groningen

Kiest u Groningen als de locatie voor uw volgende congres? U bent niet de enige. Groningen groeit als congreslocatie en is momenteel de vijfde congresstad van Nederland. Stad en ommeland beschikken over een gevarieerd aanbod congresaccommodaties tegen een concurrerende prijs. De nuchtere vriendelijkheid van Groningse gastheren is verfrissend en werkt bovendien prettig samen. De stad zelf is prachtig. Met haar historische centrum en academische prestige mogen we Groningen bestempelen als congresstad met allure. Houd uw welkomstborrel in de Rijksuniversiteit Groningen, het Provinciehuis of het Stadhuis en geef uw congres iets van deze Groningse prestige mee! Ook het ommeland en de provincie Groningen bieden bijzondere kansen en mogelijkheden aan congresorganisators. Wat dacht u bijvoorbeeld van Groningen Airport Eelde, met congreszalen die uitzicht bieden op de landingsbaan, als inspirerende locatie?

Academiegebouw Groningen - Congres organiseren Groningen

Groningen congresstad

Gelegen in Noord-Nederland is het credo van de stad: ‘Er gaat niets boven Groningen’! De stad is vermaard om haar Rijksuniversiteit, het Groninger Museum (tevens congreslocatie) en bruisende studentencultuur. Met meer dan 50.000 studenten (op ruim 200.000 inwoners) wordt Groningen met recht ‘City of Talent’ genoemd. Groningen als congresstad is sterk in opmars en staat momenteel op de vijfde plek in de top 10 congressteden van nederland. De stad is er alles aan gelegen om die plek naar de top 3 te brengen en dat resulteert in een grote gastvrijheid en daadkrachtige vooruitstrevendheid. Groningen investeert dan ook volop in congresfaciliteiten, zoals accommodaties, hotels en airport Eelde. Momenteel kent de stad genoeg hotels om ruim 2000 congresgangers deelnemers te faciliteren. Met vervoersmaatschappij QBUZZ is gratis openbaar vervoer mogelijk. Voor congresgangers is Groningen bovendien een prettige stad; goed bereikbaar en compact, veilig en relaxt, met de Grote Markt als bruisend centrum.

Groninger Museum - congres organiseren Groningen