Home / Overijssel

Overijssel

Congres organiseren in Overijssel?
Haal meer uit de hanzesfeer. 
Ontdek het succes van regio Zwolle.

Congres organiseren ZwolleHet gaat goed met Hanzestad Zwolle. Bekerwinnaar PEC Zwolle mocht het meest recente succes op zijn conto schrijven, maar de economische prestaties van de stad en haar regio behoren al jarenlang tot de Nederlandse top, net als het woon-/werkklimaat. De handelsgeest van weleer is duidelijk springlevend en manifesteert zich van Hanzestad Kampen tot het Sallandse Olst-Wijhe. 

Wat de regio Zwolle zo bijzonder maakt, is de stevige en nuchtere handelsmentaliteit van de bevolking en de betrokkenheid van de inwoners. Ondanks het economische succes blijft de drang aanwezig om overal de schouders onder te zetten en de handen uit de mouwen steken. Nieuwe ontwikkelingen worden dan ook met open armen ontvangen. De wil om samen iets tot stand te brengen, in combinatie met de rijke historie en het fraaie decor in stad en ommeland, maken van regio Zwolle het ideale klimaat voor een succesvol congres.

Congresbureau Regio Zwolle

Congresbureau Zwolle

 

 

Hebben de randvoorwaarden u overtuigd? Dan begint nu het zoeken naar locatie en toeleveranciers, wellicht in een voor u onbekende omgeving. Congresbureau Regio Zwolle schiet u hierbij graag te hulp. Zij kan u in contact brengen met de beste zakelijke partners op het gebied van accommodatie, licht en geluid, catering, beveiliging, vervoer, aankleding en recreatie in Zwolle en omgeving. Als intermediair van de zakelijke markt geeft ze onafhankelijk advies op maat voor een goed georganiseerd congres. Ook kent zij als geen ander de sterke punten van de regio. Maak (thematisch) gebruik van deze speerpunten om uw congres extra cachet te geven!

SPEERPUNTEN VAN REGIO ZWOLLE

 1. Het buitenleven binnen handbereik
  Congres organiseren overijsselDe stedelijke bedrijvigheid van Hanzesteden Zwolle en Kampen wordt omringd door natuurlijke rust en ruimte. De natuur van Salland en het Vechtdal en Nationaal Park Weeribben-Wieden bevinden zich op korte afstand van de stad. Voor de zakelijke bezoeker biedt het buitenleven unieke mogelijkheden. Verken de karakteristieke landelijke accommodaties, geef uw bijeenkomst een actieve draai met een drakenbootrace op de Vecht of maak kennis met streekproducten; u kunt ook de lunch of het diner genieten bij één van deze producenten.
 2. Koploper in duurzaamheid
  Overijssel heeft de meeste zonne-energiesystemen van Nederland, in Zwolle is het eerste Earthship van de Benelux gebouwd, in de gemeente Olst-Wijhe ontstaat een wijk met circa 20 aardehuizen en de Zwolse wijk Stadshagen is landelijk koploper omgekeerde afvalinzameling. Deze voorbeelden illustreren de regionale focus op duurzaamheid en groene energie. Deelt u deze focus? En als uw gasten met de trein naar Zwolle komen, kunnen zij in de stad gratis gebruik maken van de buslijnen van Syntus.
 3. Zuiderzeehaven
  Scheepvaart, scheepsbouw en watertoerisme zijn belangrijke pijlers van de regio. Dat manifesteert zich bijvoorbeeld in Hanzestad Kampen tot het grootste en modernste distributiecentrum van Europa, in Hasselt tot de vooraanstaande Scheepswerf Bodewes (van Zakenvrouw van het Jaar Thecla Bodewes) en in Giethoorn, het Venetië van Nederland, tot een internationale toestroom van toeristen. Maak ook gebruik van waterkracht in de regio door bijvoorbeeld één van deze blikvangers te bezoeken en samen te werken met partijen in de regio.
 4. Menselijk welbevinden
  Sport, onderwijs, cultuur en gezondheid: ze dragen bij aan het welbevinden van de mens. Partijen die daarop inspelen zijn bijvoorbeeld Isala Klinieken, museum De Fundatie, PEC Zwolle en de Zwolse onderwijsinstellingen. Ontvang uw gasten in het IJsseldelta stadion van PEC Zwolle met de spreker op de middenstip. Verwelkom uw gasten met een borrel in de nieuwbouw van Museum de Fundatie, met uitzicht op het oude centrum van Zwolle, terwijl studenten van het conservatorium een mini-concert geven.

Congres organiseren ZwolleMet deze speerpunten maakt u optimaal gebruik van de kracht van de regio. Congresbureau Regio Zwolle helpt u graag met professioneel en kosteloos advies om uw ideeën concreet vorm te geven en uw congres uit te werken tot een waar succes!

Congresbureau Regio Zwolle
www.congresregiozwolle.nl
Emmastraat 8 | 8011 AG Zwolle
Tel: 038 – 421 57 20 | info@congresregiozwolle.nl