Overijssel

Overijssel is een provincie die net zo nuchter en vriendelijk als vooruitstrevend is. En veel centraler ligt dan u misschien denkt! De congresregio’s in Overijssel zijn Zwolle en Twente. Beide congresregio’s beschikken over een uiteenlopend aanbod aan luxe hotels en fraaie congreslocaties, nooit ver van de natuur!

Congres organiseren Overijssel: regio Zwolle

Regio Zwolle kenmerkt zich door uitstekende economische prestaties. Misschien komt dat wel door de Hanze handelsgeest van weleer? Deze is in elk geval nog duidelijk zichtbaar in de prachtige historische binnensteden van Zwolle en Kampen. Ondanks het economische succes blijft in congresregio Zwolle de drang aanwezig om overal de schouders onder te zetten en de handen uit de mouwen steken. Nieuwe ontwikkelingen worden dan ook met open armen ontvangen. De wil om samen iets tot stand te brengen, in combinatie met de rijke historie en het fraaie decor in stad en ommeland, maken van regio Zwolle het ideale klimaat voor een succesvol congres. De congres accommodaties die u hier vindt variëren van karakteristieke landelijke locaties aan de Vecht of in het bos, tot een moderne toplocatie met alles onder 1 dak. Een congres organiseren in Overijssel is bovendien werken met korte lijnen volgens een nuchtere aanpakkersmentaliteit. Dat werkt prettig!

Congres organiseren overijssel

Congres organiseren Overijssel: regio Twente

In het oosten van provincie Overijssel vindt u het prachtige coulisselandschap en de rust van regio Twente. Deze streek profileert zich graag als het ‘landgoed van Nederland.’ Middelgrote steden liggen tussen eeuwenoude landerijen, bossen, meanderende beekjes en zandverstuivingen. Wilt u een congres of vergadering in een ontspannen, groene omgeving; dan is Twente uw congresregio! Mede door de aanwezigheid van Universiteit Twente is deze regio echter net zo innovatief en kennisrijk als die ontspannen is. Twente is zelfs de meest ondernemende hightechregio van Nederland en beschikt over maar liefst ruim drieduizend hightechbedrijven en -instellingen. Zakelijke accommodaties variëren van een congreslocatie voor 2000 personen tot een statig, rietgedekt gasthuis. De diverse hotels bieden gezamenlijk zo’n 1000 hotelkamers verspreid over de regio. En omdat Twente tegen de grens aan ligt, is dit de ideale regio voor een congres met Duitse gasten!

Congres organiseren Twente

Bereikbaarheid Overijssel

Overijssel ligt wellicht centraler dan u denkt. De bereikbaarheid van regio Zwolle is goed vanuit heel Nederland. Wist u dat een ritje van Amsterdam naar Zwolle vrijwel even lang duurt als naar Den Haag? De A28 profiteert van een optimale doorstroom en ook per spoor is de stad goed bereikbaar. De nieuwe Hanzelijn verbindt de stad zelfs in een uur met Amsterdam! Voor een congres in regio Twente is het via de A1 nog iets verder oostwaarts reizen. Maar dankzij het weinige verkeer verloopt die reis altijd vlot. De trein brengt u naar treinstations in Rijssen, Wierden, Almelo, Borne, Hengelo, Enschede en Oldenzaal.

Wilt u een congres organiseren in Overijssel? Bekijk dan eens ons geselecteerde aanbod aan congresbureaus en -locaties, hotels en specialisten.