Event fotografie

Congresfotograaf

Het organiseren van een congres is een vak. Event fotografie is dat ook.

Bij een professioneel georganiseerd congres hoort volgens ons ook een gespecialiseerde event fotograaf. We geven u graag enkele pointers en overwegingen om uw event op de mooiste manier vast te laten leggen.

-Vakbekwaamheid: Een event fotograaf weet welke shots van belang zijn. Zo anticipeert hij of zij op de reclame/marketing campagne van de volgende editie. Ook houdt hij/zij rekening met het soort foto’s dat de pers graag ziet in het verslag rondom uw congres of event.

– Professioneel: Een eventfotograaf laat zijn foto’s niet ontwikkelen door het Kruidvat, maar maakt gebruik van een lab waar de digitale foto’s en afdrukken op een uiterst professionele wijze bewerkt en ontwikkeld worden.

– Bedenk voor uzelf van tevoren goed wat voor soort foto’s u wilt. Welke stijl spreekt u aan? Creatief en gedurfd of liever traditioneel? Zwart wit of kleur? Bewerkt of naturel? Bekijk de portfolio’s goed.

– Maak gebruik van het moment. Vaak is een samenzijn van zoveel gasten een uitgelezen moment om een groepsfoto of portretfoto’s maken. Maak uw wens kenbaar en neem het mee bij het zoeken naar een eventfotograaf.

– Een letterlijk nieuw perspectief geeft luchtfotografie door op afstand bestuurbare helikopters (drones). Dit levert spectaculaire beelden op! Let goed op bij het selecteren van een event fotograaf of de vereiste vergunningen in orde zijn.

– 360 graden fotografie is al een poosje op veel smartphones beschikbaar. Een event fotograaf geeft daar extra waarde aan met een 360 graden foto genomen van grote hoogte. Bezoekers kunnen de foto’s delen via social media en er kan zelfs in getagd worden. Hierdoor wordt de bekendheid en beleving van uw congres vergroot.

– Tegenwoordig zijn er ook camera’s die foto’s live kunnen doorzetten naar social media. 

Tip: breng ook tijdens het congres de deelnemers in beeld door live-beaming van foto’s of met een videocamera die tijdens een presentatie over het publiek heen scheert. Succes gegarandeerd!

>> Wij selecteerden congresfotograaf Hans Tak