IDEA viert 15-jarig jubileum met drukbezocht Event Street

Branche vereniging IDEA bestaat dit jaar 15 jaar. Op 10 juli werd dit jubileum in Haarlem gevierd met Event Street. Rondom de Grote Markt presenteerden de deelnemende event- en live communicatiebureaus zich op eigen wijze aan gasten en voorbijgangers. De bijzondere ontmoetingen die tijdens Event Street ontstonden, onderstreepten nog maar eens de kracht van live. Met circa 700 bezoekers was dit een drukbezochte en geslaagd event en wellicht de eerste van veel meer edities!

Bijzondere ontmoetingen tijdens Event Street

Hosting partner was Haarlem Convention Bureau en de kroegen en restaurants rondom de St Bavo Kerk. De deelnemende IDEA-bureaus pakten stuk voor stuk uit en bezorgden bezoekers creatieve, gastvrije en persoonlijke ontmoetingen. Zoals Obsession Evenementen & Communicatie met hun ‘Bar Bijzonder’. Aan de stamtafel van deze bijzondere bar op het terras van Brasserie van Beinum kon men gesprekken van 15 minuten aangaan met de unieke stamgasten. Zoals met Omar Kbiri, expert op het gebied van nieuwe media en popcultuur. Of met de gezusters Fokkens, inmiddels 76 jaar en bezig met hun vijfde boek, om te horen hoe het is om vijftig jaar in ‘het leven’ te zitten. Bij Donatello Piras kon men ontdekken wie de mens is achter de zakelijke profielfoto. Tijdens een gesprek met Alan Bunsee (The Amsterdam Project) kon men ervaren wat de levenslange kwetsbaarheid én kracht is van iemand die dakloos en gokverslaafd was. Er ontstonden prachtige gesprekken waarbij soms zelfs een traantje werd weggepinkt.

Bar Bijzonder

Event Street concept

Met IDEA’s Event Street werd dit succesvolle internationale concept voor het eerst in Nederland gehouden. Event Street biedt opdrachtgevers de perfecte gelegenheid om op ontspannen wijze sfeer te proeven bij verschillende event- en live communicatiebureaus. De bureaus hebben de kans om op bijzondere wijze hun mogelijkheden te profileren, nieuwe opdrachtgevers te ontmoeten en nieuwe contacten op te doen.

Over IDEA

IDEA vertegenwoordigt ruim 60 professionele en onafhankelijke live communicatie en eventmarketing bureaus in Nederland. De leden van IDEA geven vorm en inhoud aan ontmoetingen tussen merk of organisatie en haar doelgroepen. Zij bieden opdrachtgevers van strategie- en conceptontwikkeling tot de productie van events en campagnes waar events deel van uitmaken. Het IDEA lidmaatschap staat voor creativiteit, vakmanschap en financiële stabiliteit.