Home / Nieuws / Maastricht toneel voor International Choir Competition 2019

Maastricht toneel voor International Choir Competition 2019

Maastricht Convention Bureau trots op internationaal evenement in Limburgse stad

Het jaar 2018 is nog niet begonnen of Maastricht heeft een prachtig internationaal evenement aangetrokken voor 2019!  Van 7 tot en met 11 februari vindt hier de International Choir Competition plaats.

Tijdens dit bruisende korenfestival zal er gedurende 4 dagen op verschillende plaatsen in Maastricht worden gezongen door koren uit alle landen van de wereld. Locaties voor de competitie zijn o.a.  het Bonnefantenmuseum, de Basiliek van Onze Lieve Vrouw en de Dominicanenkerk. De competitie wordt officieel geopend en afgesloten in het MECC.

De International Choir Competition Maastricht 2019 zal passen binnen de identiteit van internationale koorevenementen die INTERKULTUR al 30 jaar organiseert. Amateurkoren van over de hele wereld worden uitgenodigd mee te doen aan de competitie in categorieën zoals Gemengde koren, Mannen- en Vrouwenkoren en zingen een repertoire van mismuziek tot pop. Het evenement is een sprankelende samensmelting van diverse nationaliteiten, culturen en muziekstijlen en is toegankelijk voor alle leeftijden.

INTERKULTUR president Günter Titsch: “We zijn erg blij dat we een nieuwe locatie hebben kunnen toevoegen aan onze internationale koorevenementen. Het is altijd onze grote wens geweest om een koorcompetitie te organiseren in ons buurland en we zijn dan ook zeer verheugd dat we een sterke partner als Maastricht gevonden hebben.”

Jurgen Moors, directeur van het Maastricht Convention Bureau: “Hoewel wij ons vooral richten op het aantrekken van congressen, kondigen wij met groot genoegen aan dat wij erin geslaagd zijn om dit prachtige evenement naar onze stad te halen. De centrale ligging ten opzichte van België en Duitsland en haar internationale studentenpopulatie zorgen ervoor dat Maastricht vaak beschouwd wordt als het hart van Europa. Het gastvrije karakter en de taalkundige diversiteit van de stad zorgen ervoor dat de deelnemers aan de koorcompetitie zich helemaal thuis kunnen voelen.”

 

Maastricht convention bureau

Check Also

Congreslocatie Innovatiekracht

Congreslocatie Innovatiekracht kijkt terug op succesvol eerste jaar

Congreslocatie Innovatiekracht, nabij de Spijkenissebrug, opende 30 juni 2016 haar deuren voor zakelijke bijeenkomsten met …

creatief vergaderen postillion brain breaks

Effectief vergaderen met een Yoga of Shiatsu ‘Brain break’!

Postillion Hotels Nederland introduceert een ludiek vergaderconcept: ‘Brain Breaks’. Een Shiatsu, Yoga, Haka, Balloon of Brass Break moet een …

Twee Eventex awards voor Obsession

Obsession wint bij Global Event Awards

Zilver voor Best Trade Show, brons voor Best Campaign Obsession Evenementen & Communicatie is opnieuw …