Museumcafé Mokum

Speciale gelegenheden vragen om een bijzondere locatie. Op de bijzondere binnenplaats of in het lichte café van Museumcafé Mokum, aan de Kalverstraat middenin hartje Amsterdam, organiseert u een onvergetelijk event!

Museumcafé Mokum

Het museumcafé is door het hoge plafond en de vele ramen een lichte en geliefde plek. Waar nu het Museumcafé is gevestigd stonden destijds de koeien van de kloosterzusters op stal. Het café biedt een prachtig uitzicht op de voormalige jongensbinnenplaats van het burgerweeshuis. Deze binnenplaats is af te huren in combinatie met het museumcafé. De prachtige passage met eeuwenoude pilaren maken deze binnenplaats uniek. En de rijke historie biedt een bron van inspiratie!

Congres organiseren Amsterdam - Museumcafé Mokum - congreslocatie Amsterdam

 

Capaciteit Museumcafé Mokum

Maximum café: 250 personen
Theater opstelling: 100 personen
Receptie/borrel: 250 personen
Zittend dineren: 110 personen
Walking dinner: 250 personen
Museumcafé + Binnenplaats: 600 personen
Oppervlakte: 165 m2

 

Museumcafe Mokum - Congres organiseren Amsterdam

Over het Amsterdam Museum

Het gebouwencomplex tussen de Kalverstraat en de Nieuwezijds Voorburgwal, vandaag de dag het Amsterdam Museum, was in de middeleeuwen het Sint-Luciënklooster. In 1579 werd het een weeshuis, waarna er eeuwenlang vele Amsterdamse kinderen woonden, speelden en leerden. Sinds 1975 is het Amsterdam Museum er gevestigd en genieten jaarlijks honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland van de unieke locatie en succesvolle tentoonstellingen.

Het Amsterdam Museum is een stadsmuseum dat het verhaal vertelt over de stad Amsterdam. Over toen, nu en straks. In de permanente tentoonstelling Amsterdam DNA geeft het museum je in korte tijd een boeiend overzicht van de geschiedenis van Amsterdam. Daarnaast zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen, rondleidingen en evenementen. Het museum beheert bovendien een groot deel van de collectie van de stad Amsterdam.

Museumcafé Mokum biedt alle mogelijkheden voor het organiseren van een presentatie, receptie, borrel, diner of uniek bedrijfsfeest, in combinatie met diverse arrangementen.

Voor meer informatie en reserveringen:

events@museumcafemokum.nl
Tel: 020 623 6763 | 020 850 2416
www.museumcafemokum.nl