NFC op congres? Ontdek de toepassingen

productenbanner_nfc-nederland

[advertorial]

Laat NFC werken voor uw congres

NFC (Near Field Communication) is vooral bekend als de technologie achter “betalen met je mobiel”. Het is echter slechts één van de vele mogelijkheden die NFC biedt. Voor NFC op congres komen er steeds meer slimme toepassingen bij. Een Nederlands bedrijf dat zich in de technologie en bijbehorende producten heeft gespecialiseerd, is NFC-Nederland.

Door middel van NFC betalen, snel automatisch koppelen met andere apparaten, van het ene apparaat naar het andere apparaat verzenden (peer-to-peer) en natuurlijk NFC-tags lezen en schrijven: het kan met de smartphone. Vrijwel alle mobiele apparaten zijn tegenwoordig namelijk uitgerust met NFC functionaliteit. Dat betekent dat steeds meer mensen gebruik zullen maken van de mogelijkheden die NFC biedt, zowel privé als zakelijk. En omdat de technologie een scala aan creatieve oplossingen mogelijk maakt, zijn de toepassingen in principe eindeloos.

NFC marketing

NFC visitekaartjeNFC-Nederland heeft zich volop verdiept in het toepassen van NFC in bedrijven en de interactie tussen bedrijf en consument. Eigenaar Jan van Erven biedt met zijn bedrijf een kennisplatform en online shop voor vele soorten NFC-tags, maar past ook zijn expertise toe in de advisering van zijn klanten. Zo kunnen congresorganisatoren bijvoorbeeld uitnodigingen of reclamemateriaal laten drukken en deze voorzien van door NFC-Nederland geleverde en geprogrammeerde tags. Wanneer de ontvanger de uitnodiging of brochure bij zijn mobiele apparaat houdt, zorgt de data op de tag ervoor dat er een webpagina geopend wordt of een mobiele app gedownload wordt. Zo kan de ontvanger zich bijvoorbeeld meteen online aanmelden voor het congres. Ook levert NFC-Nederland visitekaartjes met geïntegreerde NFC-chips. Wanneer de ontvanger zijn mobiele NFC telefoon tegen het visitekaartje houdt, wordt het elektronische visitekaartje automatisch op de telefoon gezet.

NFC op congres

NFC op congresNFC is ook uitermate geschikt om de on-site registratie van congresdeelnemers snel en soepel te laten verlopen. Wanneer u gebruik maakt van een NFC-toegangskaart,-polsbandje of –uitnodiging kunt u met een ID-Reader uw gasten met één handeling laten inchecken. Zodra de toegangskaart of het polsbandje voor de reader wordt gehouden, wordt het Tag-ID uitgelezen en op uw laptop of tablet geregistreerd, eventueel voorzien van datum en tijd. Na het congres kunt u de geregistreerde Tag-ID’s vergelijken met uw database en ziet u meteen wie en op welk tijdstip uw congres(onderdeel) heeft bezocht. Dat levert een schat aan data op om uw volgende congres op te verbeteren!

Altijd en overal

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts enkele van de vele mogelijke toepassingen met NFC. Omdat NFC-chips worden geactiveerd door de energie van het lezend apparaat, hebben ze geen eigen voeding nodig. Ze zijn dus vanaf elke mogelijke plek te activeren. NFC-Nederland biedt dan ook een heel scala aan uitvoeringen: als pen, sleutelhanger, bedrukbare sticker, poster, kaart of bierviltje bijvoorbeeld. Ook zijn er tags die bruikbaar zijn op metaal zonder dat het elektromagnetisch veld wordt verstoord. Er zijn zelfs watervaste tags die je buiten kunt gebruiken! Laat de techniek dus voor uw congres werken en maak gebruik van de innovatieve oplossingen van NFC-Nederland.

www.nfc-nederland.nl | www.nfc-nederland-shop.nl
NFC-Nederland
Berkenlaan 2
7313 GN   Apeldoorn
[email protected]
Tel: 085 – 40 173 11