NFC toepassingen in de congreswereld

NFC toepassingen congreswereld

NFC, near field communication, is de ‘korte afstandsvariant’ van RFID (Radio Frequentie Identificatie)-technologie. Deze techniek maak het mogelijk om een kleine hoeveelheid gegevens op zeer korte afstand te versturen. NFC is bijvoorbeeld de technologie achter het betalen met je mobiel. Binnen de congreswereld zijn er steeds meer NFC toepassingen mogelijk.

Polsbandjes met NFC

Zo worden er in polsbandjes al NFC chips verwerkt. De polsbandjes zijn te gebruiken om bezoekers zich te laten registreren en zich ermee te legitimeren. Maar er zijn meer oplossingen mogelijk. Zo konden bezoekers van Tomorrowland zich via hun polsbandje online registreren en contact maken met andere bezoekers via Facebook.

NFC toepassing congressenBadges met NFC 

Een ander voorbeeld is het toepassen van NFC techniek in badges. Zo stond er tijdens de International Broadcasting Convention in Amsterdam een media wall, met daarop magazines van 30 sponsors. Onder elk magazine was een Btag bevestigd, een vrijstaande NFC hotspot ontwikkeld door ITN International. Bezoekers konden hun badge tegen de Btag tikken onder het magazine van hun keuze om zo een digitaal exemplaar in hun mailbox te ontvangen.

Posters met NFC 

Smart posters met een NFC tag combineren als het ware offline communicatie met online communicatie. Voor congressen kunnen bijvoorbeeld een actuele plattegrond bevatten die direct te downloaden en te bekijken is, of een digitaal aanmeldformulier. Mensen tikken hun mobiele apparaat er tegenaan en beschikken meteen over de gewenste informatie.

NFC reader appContactinfo

Uitgerust met een NFC chip of NFC reader app is de mobiele telefoon eenvoudig als NFC reader te gebruiken. Tijdens de Europese Delll Solutions Tour maakten exposanten van deze app gebruik. Ze konden hun mobiele apparaat tikken tegen een bezoekersbadge voorzien van NFC chip en de contactinformatie met daarbij ruimte om aantekeningen te maken verscheen op hun mobiel.

Een dergelijke toepassing op grote schaal, via smartphones uitgerust met NFC chips, maken visitekaartjes misschien wel overbodig. Mensen kunnen met hun mobiele apparaat de contactgegevens rechtstreeks uit de NFC-chip trekken.

Toegevoegde waarde van NFC voor congressen

De techniek is zover en de meeste smartphones zijn tegenwoordig uitgerust met NFC. Ook steeds meer locaties bieden het aan en daarmee is de technologie voor de meeste congressen al toegankelijk. Wat is nu de toegevoegde waarde van NFC voor een congres? Voor de congres bezoeker levert het gemak, fun en extra informatie op de telefoon. Deze technologie draagt bij aan de beleving van het congres. Voor u als congres organisator is dat waardevol. Bovendien levert NFC veel nuttige data op over uw bezoekers.

NFC toepassingen congreswereld