Nieuw: The Conference Game

Onder het mom van ‘meet and mingle’ brengt The Conference Game deelnemers aan een congres of conferentie op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Deelnemers zoeken elkaar op, spreken elkaar aan en lossen samen puzzels op. Doel: met zijn allen een knallend eindfeest te winnen. Zo helpt The Conference Game om het ijs te breken waar onbekenden elkaar ontmoeten.

Hoe werkt the Conference Game?

Het doel van het spel is om met zijn allen genoeg punten te verdienen voor een spetterend eindfeest. Spelers, de conferentie- of congresdeelnemers, maken bij de registratie in de web-based app een selfie. Daarna gaan ze in het spel Gotcha! op zoek naar targets. Ze krijgen foto’s van andere deelnemers waarmee contact gelegd moet worden. Als dat is gelukt verdienen de spelers punten en krijgen ze een vraag die het verdere gesprek op gang brengt. Vanaf dat moment zijn de spelers “vrienden” en kunnen ze samen andere minigames, puzzels en raadsels oplossen om meer punten te scoren voor het eindfeest.

Het eindfeest wordt aangeboden in verschillende levels. Gedurende de conferentie kunnen de spelers in de app het feest zien groeien. Het eerste level kan bijvoorbeeld een borrel met frisdrank en nootjes zijn. Het laatste level een feest met band,  cocktailbar en loungeroom. De looptijd van het spel kan variëren van 1 tot 5 dagen.

Het spel kent standaard drie minigames: Gotcha!, Woordmoord en Smokkelwaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om op maat bonusopdrachten en evenementen toe te voegen.

De invulling van de feestlevels, puzzels, en discussievragen sluit aan bij de conferentie. Samen met de organisatoren bedenkt de gamemaster toepasselijke inhoud.

 

Kortom: een game die op speelse manier mensen in contact brengt en een unieke invulling geeft aan een congres! Een verdere beschrijving van het spel is te vinden op www.theconferencegame.com. Reacties van spelers zijn te zien in deze video: https://youtu.be/224jNn37-O0

Check Also

Site visit twente

Site Visit Twente: Congresregio Twente organiseert tweede editie

Op vrijdag 5 oktober organiseert Congresregio Twente haar tweede Site Visit. Na een succesvolle eerste …

De Pier Scheveningen

De Pier Scheveningen groeit – ook als zakelijke locatie

Sinds de heropening van De Pier in de zomer van 2015 gaat het goed met …

City Resort Hotel Sittard

City Resort Hotel Sittard nieuwe partner Maastricht Convention Bureau

Regionaal netwerk MCB verder uitgebreid met hotel met ruime vergaderzalen, wellness faciliteiten en indoor sportactiviteiten. …