Home / Nieuws / Nieuw: The Conference Game

Nieuw: The Conference Game

Onder het mom van ‘meet and mingle’ brengt The Conferencegame deelnemers aan een congres of conferentie op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Deelnemers zoeken elkaar op, spreken elkaar aan en lossen samen puzzels op. Doel: met zijn allen een knallend eindfeest te winnen. Zo helpt The Conferencegame om het ijs te breken waar onbekenden elkaar ontmoeten.

Hoe werkt het?

Het doel van het spel is om met zijn allen genoeg punten te verdienen voor een spetterend eindfeest. Spelers, de conferentie- of congresdeelnemers, maken bij de registratie in de web-based app een selfie. Daarna gaan ze in het spel Gotcha! op zoek naar targets. Ze krijgen foto’s van andere deelnemers waarmee contact gelegd moet worden. Als dat is gelukt verdienen de spelers punten en krijgen ze een vraag die het verdere gesprek op gang brengt. Vanaf dat moment zijn de spelers “vrienden” en kunnen ze samen andere minigames, puzzels en raadsels oplossen om meer punten te scoren voor het eindfeest.

Het eindfeest wordt aangeboden in verschillende levels. Gedurende de conferentie kunnen de spelers in de app het feest zien groeien. Het eerste level kan bijvoorbeeld een borrel met frisdrank en nootjes zijn. Het laatste level een feest met band,  cocktailbar en loungeroom. De looptijd van het spel kan variëren van 1 tot 5 dagen.

Het spel kent standaard drie minigames: Gotcha!, Woordmoord en Smokkelwaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om op maat bonusopdrachten en evenementen toe te voegen.

De invulling van de feestlevels, puzzels, en discussievragen sluit aan bij de conferentie. Samen met de organisatoren bedenkt de gamemaster toepasselijke inhoud.

 

Kortom: een game die op speelse manier mensen in contact brengt en een unieke invulling geeft aan een congres! Een verdere beschrijving van het spel is te vinden op www.theconferencegame.com. Reacties van spelers zijn te zien in deze video: https://youtu.be/224jNn37-O0

 

Check Also

Congreslocatie Innovatiekracht

Congreslocatie Innovatiekracht kijkt terug op succesvol eerste jaar

Congreslocatie Innovatiekracht, nabij de Spijkenissebrug, opende 30 juni 2016 haar deuren voor zakelijke bijeenkomsten met …

creatief vergaderen postillion brain breaks

Effectief vergaderen met een Yoga of Shiatsu ‘Brain break’!

Postillion Hotels Nederland introduceert een ludiek vergaderconcept: ‘Brain Breaks’. Een Shiatsu, Yoga, Haka, Balloon of Brass Break moet een …

Twee Eventex awards voor Obsession

Obsession wint bij Global Event Awards

Zilver voor Best Trade Show, brons voor Best Campaign Obsession Evenementen & Communicatie is opnieuw …