Powernapping in de RAI

Tijdens de 26e editie van Aquatech Amsterdam, de vakbeurs voor de watertechnologie-professional, is er voor het eerst een ‘Auping Powernapping Area’ in de RAI ingericht. In deze afgeschermde slaapruimte kunnen beursgangers uitrusten en opladen voor de rest van de beursdag. De powernap duurt twintig minuten; de perfecte duur om goed uit te rusten, maar niet in een te diepe slaap te komen!Powernapping RAI beurs

Dutje voor efficiënter en creatiever werken

Een middagslaapje heeft een gunstig effect op het functioneren van mensen, jong of oud. Het verbetert de alertheid, efficiëntie en creativiteit en verlaagt het stressniveau. Ook is een powernap goed voor het geheugen. Bovendien hechten bezoekers van evenementen van de RAI grote waarde aan een moment voor zichzelf, om even te werken of uit te rusten. Auping vindt het als slaapexpert belangrijk dat mensen goed uitgerust zijn en daardoor het beste uit zichzelf en hun dag kunnen halen. Niet alleen door ‘s nachts goed te slapen, ook door overdag uit te rusten met een powernap.

Pilot voor meer powernapping op beurzen

Maurits van der Sluis, COO van RAI Amsterdam, ziet veel toegevoegde waarde voor een ‘Auping Powernapping Area’ op de beursvloer: “De fysieke ontmoeting is de meest intensieve en waardevolle vorm van communicatie. Beursdagen zijn vaak zeer intensief, voor zowel de standhouder als de bezoeker. Na een korte powernap ben je extra alert en neem je informatie beter op. Wij denken dan ook dat de ‘Auping Powernapping Area’ bijdraagt aan een effectiever beursbezoek.”

Ine Stultjens, manager brand & communications bij Auping: “Wij geloven dat een uitgeruste wereld, een betere en mooiere wereld is. Daarom is alles wat we doen gericht op het brengen van rust. Want wie goed geslapen heeft en uitgerust is, presteert en functioneert beter. Slaap is een actieve periode waarin lichaam en geest ‘opladen’, de ultieme recharge van je lichaamsbatterij. Wij zijn ervan overtuigd dat een goede powernap ervoor zorgt dat bezoekers van de RAI het meeste uit het evenement halen.”

De ‘Auping Powernapping Area’ tijdens de Aquatech-beurs is een pilot. Als deze succesvol is, komen er ook tijdens andere beurzen in de RAI ‘Auping Powernapping Areas’.

Check Also

Site visit twente

Site Visit Twente: Congresregio Twente organiseert tweede editie

Op vrijdag 5 oktober organiseert Congresregio Twente haar tweede Site Visit. Na een succesvolle eerste …

De Pier Scheveningen

De Pier Scheveningen groeit – ook als zakelijke locatie

Sinds de heropening van De Pier in de zomer van 2015 gaat het goed met …

City Resort Hotel Sittard

City Resort Hotel Sittard nieuwe partner Maastricht Convention Bureau

Regionaal netwerk MCB verder uitgebreid met hotel met ruime vergaderzalen, wellness faciliteiten en indoor sportactiviteiten. …