Creatief concept voor uw congres

In de Kop van Overijssel ligt Steenwijk. De historische vestingstad vormt de poort naar het Nationaal Park Weerribben-Wieden met als blikvanger het waterdorp Giethoorn. Middenin dit schilderachtige decor, pal tegenover het station en optimaal bereikbaar vanaf de A32, ligt het recent verbouwde Rabo Theater en Evenementenhal De Meenthe. De unieke ligging in NoordWest-Overijssel maakt De Meenthe tot zakelijk ontmoetingscentrum nummer één in Overijssel, Friesland en Drenthe.

Congres organiseren overijssel | SteenwijkMaar niet alleen de ligging is uniek. De Meenthe biedt geheel in stijl met haar identiteit als theater bijzondere creatieve concepten, ook voor uw congres. Onder het motto “De Meenthe nodigt u uit” worden zakelijke arrangementen op unieke wijze met theatrale elementen aangekleed.

Laat uw programma bijvoorbeeld starten met een inspirerende, op maat gemaakte film, zodat alle deelnemers meteen op scherp zijn gezet. Het middagprogramma kunt u afsluiten met een theatraal intermezzo: “Goeroes Zonder Grenzen”. Een scherpe show, aangepast op de inhoud van uw congres, die de zaal letterlijk in beweging brengt. De voorstelling relativeert, de zaal ontspant zonder de inhoud van de dag uit het oog te verliezen.

Tot uw beschikking
Een dergelijk arrangement kan van A tot Z door de evenementenorganisatie van De Meenthe worden verzorgd, maar uiteraard kunt u als congresorganisator ook zelf van de faciliteiten van het theater gebruik maken om uw eigen programma neer te zetten. Hiervoor hebt u o.a. de audiovisuele hulpmiddelen, mobiele podia, een goederenlift, catering en deskundig personeel tot uw beschikking.

De Meenthe beschikt naast een modern theater over een vestzaktheater, evenementenhal en diverse subzalen. U kunt tot 2500 personen ontvangen in De Meenthe. Voor kleinere groepen zijn er vergaderzalen voor 30, 60 of 200 personen beschikbaar. De evenementenhal heeft een maximale capaciteit van 1350 zitplaatsen. Daarnaast telt het theater 609 zitplaatsen. Met een zaalverkleiner kan de theaterzaal worden verkleind tot 325 zitplaatsen. Ten slotte is er ruimte voor tentoonstellingen en exposities die varieert van 50 m2 tot 1500 m2. Er is veel gratis  parkeergelegenheid aanwezig, net als een eigen horeca en evenementenorganisatie. Kortom: alle faciliteiten voor het organiseren van een klein of groot congres met een bijzonder theatraal tintje.

 Succesfactoren
Dat honderden bedrijven al 43 jaar van deze locatie gebruiken, is niet zonder reden, want De Meenthe biedt:

 • Ruimte voor 1 tot 2500 personen
 • Unieke zalen en creatieve mogelijkheden
 • Volledige technische voorzieningen
 • Wifi in het gehele pand
 • Ruime, gratis parkeergelegenheid
 • Zeer scherpe prijs en uitstekende kwaliteit
 • Centrale ligging in Noord Nederland
 • Optimale bereikbaarheid met het openbaar vervoer (tegenover het intercity station Steenwijk)
 • Eigen horeca en catering
 • Een prachtige omgeving
 • Professioneel evenemententeam

Bijzonder congresarrangement in beeld

Congres organiseren Overijssel - de meentheMet dit bijzondere arrangement maakt u optimaal gebruik van de theatrale sfeer van De Meenthe. Uiteraard hebt u de regie en bepaalt u zelf de definitieve invulling, catering en tijdsplanning voor uw congres, maar wij schetsen graag en beeld van hoe uw programma er uit kan komen te zien:

10:00 uur
Na te hebben geparkeerd op de aangrenzende, ruime parkeergelegenheid, of te zijn aangekomen vanaf het tegenoverliggende intercitystation, worden uw deelnemers vriendelijk ontvangen door de hostesses. Na koffie of thee met zoetigheden begint het programma in de theaterzaal.
11:00 uur
Het congresprogramma gaat van start met een film, waarvan de inhoud nader door u wordt bepaald. Alle gasten op scherp? Het inhoudelijke programma begint, e.e.a. met audiovisuele ondersteuning.
12:30 uur
Lunch. De Meenthe beschikt over een eigen horecaorganisatie met eigen keukens en een theaterrestaurant. U kunt kiezen uit standaard arrangementen en buffetten, maar ook een lunch op maat laten maken. Zoals u van een theater mag verwachten, zal ook hiervan de inhoud en presentatie uiterst creatief zijn.
13:30 uur
Vervolg inhoudelijk programma, onder begeleiding van de dagvoorzitter, eventueel geboekt door De Meenthe.
14:30 uur
Afsluiting inhoudelijk programma met een uniek theatraal intermezzo door “Goeroes Zonder Grenzen”. Drie acteurs spelen managementgoeroes zoals u ze regelmatig tegenkomt op bedrijfsbijeenkomsten en congressen… maar dan anders. Humor en realiteit zitten elkaar dicht op de hielen in deze comedyshow. Deze mannen zetten u aan het denken over BV Nederland en brengen de zaal letterlijk in beweging. De show is scherp en hilarisch en wordt aangepast aan uw inhoud en situatie en is daarom altijd actueel. Een moment van zuurstof tijdens uw congres. De show relativeert, de zaal ontspant zonder de inhoud van de dag uit het oog te verliezen.
15:30 uur
Einde congres, tijd om met een borrel na te praten in de gezellige foyer.

Bij dit arrangement is inbegrepen:

 • Ontvangst met welkomstdrankje en zilveren gimmicks
 • Pianoshow, inclusief licht & geluid
 • Masters of Beauty
 • Kristal baronessen
 • Voorbereiding, op- en afbouw van het evenement
 • Eventmanager t.b.v. begeleiding en regie op het evenement
 • Gebruik van de online fotoapplicatie

DeMeenthelogo

Wilt u meer weten of De Meenthe bezoeken, dan kunt u altijd bellen met Han Evers of Monique de Boer: Telefoon: 0521-514004 of 0521-513888. Boeken kan ook rechtstreeks via de website.

www.demeenthe.nl
De Meenthe
Stationsplein 1
8331 GM  Steenwijk
Tel: 0521 51 40 04
E-mail: [email protected]